28 mai 2010

Ziua Portilor Deschise la ANR

‚VERDE în urban pentru nevăzători’
Proiect de amenajare peisageră a unui parc pentru nevăzători

‘ZILELE PORTILOR DESCHISE’
la sediul Asociaţia Nevazătorilor din România

Luni, 31 mai 2010, ora 12:00, curtea interioară din incinta sediului Asociaţiei Nevăzatorilor din România, filiala Timiş – Caraş-Severin – ANR (str. Independenţei nr.9, Timişoara, Piaţa Bălcescu) va gazdui ZIUA PORTILOR DESCHISE, cu această ocazie va avea loc si inaugurarea parcului, proiect pilot, intitulat `VERDE în urban pentru nevăzători`

La aceasta actiune sunt asteptaţi sa participe:
- Membrii Asociatiei Peisagiştilor din România – AsoP
- Oficialitaţi, Primaria Municipiului Timişoara
- Directia de Mediu, Primaria Municipiului Timişoara
- Serviciul Spaţii verzi, Primaria Municipiului Timişoara
- Direcţia de Urbanism, Primaria Municipiului Timişoara
- Directia Edilitare, Primaria Municipiului Timişoara
- Fundaţia Pentru Parteneriat,
- MOL Romania,
- Asociatia Nevazătorilor din România, filiala Timiş – Caras-Severin – ANR, membri ANR
- Liceului Teoretic ‘Iris’ (Şcoala de ambliopi), Timişoara
- Poliţia Comunitara Timişoara

Programul ‘ZILEI PORTILOR DESCHISE’ va cuprinde:

Pe langă momentul marcat de inaugurarea oficiala a parcului - taierea panglicii - cu sprijinul si in prezenta oficialitaţilor locale, va urma un program interactiv, care se adreseaza tuturor categoriilor sociale.

Se doreşte promovarea interacţiunii directe intre persoanele cu si fară dizabilitaţi în activităţi practice şi sociale, ca argument pentru integrarea tuturor persoanelor cu dizabilitaţi in societate prin stimularea toleranţei, imaginaţiei si a inţelegerii asemănărilor si diferenţelor intre persoane prin activitaţi cum ar fi: campionat de sah pentru nevăzatori, la care sunt asteptaţi sa participe activ si persoanele făra deficienţe de vedere, concert de muzică vocal si instrumental live, concert pianină susţinut de un tănar cu dizabilitaţi de vedere. Ne rezervăm ocazia de a va surprinde placut ...

Scopul proiectului `VERDE in urban pentru nevazători` este acela de a incuraja persoanele cu dizabilităţi de vedere in a-şi intelege si dezvolta abilitătile de percepţie si orientare in spaţiu.

Amenajarea parcului pentru nevăzatori, prin proiectul pilot `VERDE in urban pentru nevazători' este o initiativă a Asociatiei Peisagistilor din România – AsoP, finantat de MOL Fundatia Pentru Parteneriat, fundaţia Vodafone si Primăria Municipiului Timişoara, in calitate de partener

Mass-media timişoreană este invitată, de asemenea, să participe la această manifestare şi să se implice în acţiunea de conştientizare a opiniei publice.

Pentru informaţii suplimentare: Ing. peis. Armand Beldea – 0722.25.30.64, coordonator al proiectului ‘Verde in urban pentru nevăzatori”


CAREU DE EVOLUTIE
ing.peis. Armand Beldea, AsoP Romania, 2010

Un comentariu:

  1. buna.

    O initiativa laudabila, din orice unghi ai privi-o. Mult succes si sper ca astfel de proiecte vor spori numeric si calitativ la nivelul intregului oras.
    Sper ca si vremea sa tina cu voi luni ..:)).

    RăspundețiȘtergere