23 septembrie 2010

RElut - Expozitie interactiva de ceramica remixata






















"REcult aduce MESTESUGURILE in URBAN si ARTA in RURAL.

UN EVENIMENT RECOMANDAT PRIN VIU GRAI:

Pe parcursul a doua zile, RE cult isi propune sa transforme vecinatatea casei olarului de la Muzeul Satului Banatean intr-o galerie - promenada , compusa din materiale TRADITIONALE si NECONVENTIONALE, unde vor fi expuse si create variatiuni si contraste pe aceeasi tema : CERAMICA.

Vor fi prezenti : artisti ceramisti, restauratori, mesteri olari, dj si vj

Esti asteptat in primul week-end din octombrie, sub panze intinse si arbori la muzeul satului de la marginea orasului Timisoara.

Atelierele de ceramica sunt deschise publicului.

Intrarea este libera!

RE lut . eveniment organizat RE cult si finantat de Administratia Fondului Cultural National,in parteneriat cu: Muzeul Satului Banatean si Facultatea de Arte si Design UVT si Astronaut Kru.

Informatii suplimentare aici

20 septembrie 2010

LET'S DO IT ROMANIA, 25 septembrie 2010


Despre

Acesta este blogul oficial al proiectului “Let’s Do It, Romania!”, spaţiul în care încercăm să fim mai puţin formali, mai departe de un format rigid de comunicat de presă şi mai aproape de susţinătorii LDIR şi de tot ce înseamnă această campanie.

Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă că mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă, asta nu înseamnă că ei nu erau acolo.

Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus ”Stop!” şi şi-au curăţat ţara de PET-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din România? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândrim din ziua următoare că avem o ţară curată, că am scris istorie, că am acţionat împreună măcar pentru o zi!

Copiii tăi te vor întreba dacă ai fost şi tu unul dintre voluntarii „Let’s Do It, Romania!”. O să-i spui că da, că ai fost şi tu unul dintre cei care au schimbat într-o singură zi felul în care arată o ţară, sau că era ceva interesant la TV şi ai stat acasă? Nu rata şansa de a-ţi schimba ţara!

Mai multe informaţii despre proiectul „Let’s Do It, Romania!” puteţi găsi pe site-ul oficial: www.letsdoitromania.ro

18 septembrie 2010

Al V-lea Simpozion International "Mediul actual si dezvoltarea durabila", Iasi, 15-17 oct.2010

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
Facultatea de Geografie şi Geologie. Departamentul de Geografie. Colectivul de Geografia mediului


Cu ocazia manifestărilor prilejuite de aniversarea a 150 de ani de existenţă a Universităţii noastre, vă invităm la cel de al

V-lea SIMPOZION INTERNATIONAL
IASI, 15-17 OCTOMBRIE 2010




Simpozion

Problematica contemporana a existenţei umane şi a planetei Pamânt impune omului - elementul raţional - o reconsiderare a poziţiei şi comportamentului său în sistemul terestru, ca şi o implicare rapidă şi cât mai eficientă în refacerea unor echilibre şi componente ale mediului.

Cu această convingere, vă invităm la o colaborare interdisciplinară cât mai larga, cu rezultate care pot fi utile la nivel local şi regional.


Detalii:
pagina oficiala a evenimentului
informatii utile
prezentare simpozion

16 septembrie 2010

PREMIUL IFLA ‚ SIR GOEFFREY JELLICOE’ 2011

Bruxelles, 13 septembrie 2010-09-16

NOI NOMINALIZARI PANA IN DATA DE 10 NOIEMBRIE 2010


Federatia Internationala a Arhitectilor Peisagisti (IFLA) care reprezinta la nivel mondial profesia de arhitect peisagist, solicita nominalizari pentru acordarea premiului ’Sir Geoffrey Jellicoe’.

Premiului IFLA:’Sir Geoffrey Jellicoe’ reprezinta cea mai inalta distinctie pe care Federatia Internationala a Arhitectiilor Peisagisti o poate oferii unui arhitect peisagist. Premiul raduce recunoastere unui arhitect peisagist, in viata, a carui realizari si contributii au avut un impact unic si de durata pentru binele societatii si a mediului inconjurator cat si pentru promovarea profesiei de arhitect peisagist. Premiul este acordat anual unui practician de nivel academic, public sau privat a carui practica profesionala si realizari sunt respectate international.

Candidatii pot fi nominalizati de catre asociatiile membre ale IFLA, delegati, membrii individuali si organizatii afiliate cat si din surse independente. Castigatorul premiului va fi identificat printr-un proces de nominalizare si selectie coordonat de un juriu de specialitate ales in acest sens.

Castigatorul premiului va fi informat si invitat de catre presedintele IFLA sa ia parte la Congresul Mondial IFLA, unde va fi anuntat public castigatorul, prezentat premiul si unde castigatorul va sustine o prezentare a practicii sale profesionale, potrivita functiei si in raport cu tema Congresului. Congresul Mondial al IFLA se va desfasura in anul 2011 in Zurich, Elvetia in perioada 27-29 iunie.

Premiului IFLA:’Sir Geoffrey Jellicoe’ a fost pentru prima data lansat in anul 2004 pe sistem cvadrianual. Castigatorul inaugural al acestui premiu a fost Peter Walker (SUA) in anul 2005. In anul 2009 aceatsa distinctie a fost acordata prof. Bernard Lassus (Franta).

Nominalizarile pentru acordarea in 2011 a premiului IFLA ‚Sir Goeffrey Jellicoe’ trebuie inscrise pana cel tarziu 10 noiembrie 2010. Cerintele complete de inregistrare a nominalizatilor le puteti gasi accesand pagina de internet a IFLA ( http://www.iflaonline.org/ )

Sir Goeffrey Jellicoe (1910-1996), Presedinte de Onoare a IFLA, a servit IFLA ca presedinte fondator intre anii 1948-1954. A fost un arhitect bine pregatit, urbanist, arhitect peisagist si proiectant de gradini dar interesul sau principal s-a concentrat pe arhitectura peisajului si proiectarea de gradini. Joeffrey Jellicoe a fost membru fondator (1929) si ulterior Presedinte al Institutului Britanic al Arhitectilor Peisagisti (Institute of Landscape Architects ) actualmente Institutul de Peisagistica (Landscape Institute) si a fost decorat pentru serviciile aduse arhitecturii peisajului in anul 1979. In 1994 ia fost acordata cea mai inalta distinctie oferita de Societatea Roiala de Horticultura, Medalia de Onoare ‚Victoria’


Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:

Christine Bavassa

Secretar Executiv si Comunicare IFLA

11 septembrie 2010

‚Landscape 10’

Federatia Europeana pentru Arhitectura Peisajului – EFLA



















Seminar teoretic al Federatiei Europene pentru Arhitectura Peisajului (EFLA) organizat in cadrul sesiunii de discutii avand ca titlu: „Conventia Europeana a Peisajului IN ACTIUNE, EXPERIENTA, INAINTE SI DUPA” si care se va concentra pe evaluarea politicilor europene, anticipand totodata obiectivele pentru viitorul apropiat.

Invitatii speciali ai acestui seminar:







d-na Maguelonne Déjeant-Pons

Sef Divizie Patrimoniu Cultural, Peisaj si Amenajarea Teritoriului, DGIV, Consiliul Europei






d-na Kathryn Moore

Birmingham City University Professor & EFLA's Landscape Policies Group member







d-nul Oriol Porcel Montané

Director interimar Reteaua Europeana a Autoritatilor Locale si Regionale pentru Implementarea Conventiei Europene a Peisajului (RECEP-ENELC)






d-nul Raimon Obiols

Membru al Parlamentului European







d-nul Carl Steinitz

Profesor in cercetare, Departamentul de Arhitectura Peisajului, absolvent al Scolii de Design Harvard.



Bruxelles, Belgia, 27 noiembrie 2010
Adresa de contact: efla.feap@skynet.be
Programul pe larg al seminarului aici