10 mai 2012

‘LIGHT & LANDSCAPE – LUMINĂ ȘI PEISAJ’


Studenții de la arhitectura peisajului din cadrul Departamentului de Peisagistică a Universităţii de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară din Timişoara, și totodată membrii Departamentului Studenţi din cadrul Asociaţiei Peisagiştilor din România – AsoP vor organiza în Timișoara, în perioda 18 – 19 mai 2012, worshop-ul denumit „ Light & Landscape”, susținut de către Conf.dr.ing. Dorin Beu și Ing. peisagist Katja Perrey, ambii fiind membrii ai Romania Green Building Council(RoGBC). Tema abordată este ilumitatul exterior, iar pe durata acestor două zile, participanților li se vor prezenta diferite echipamente pentru iluminat, dar și efectele și modul în care pot fi amplasate și utilizate, astfel ca la finalul cursului participanții să își îmbogățească cunoștințele în acest domeniu. Evenimentul va fi la cea de-a doua ediție, prima având loc vara trecută la Cluj, unde a fost organizată de către asociația studenților de la arhitectură – AStA Cluj și susținut de către Romania Green Building Council (RoGBC).


Programul va include atât prelegeri susținute de cei doi traineri, cât și sesiuni pratice de aplicații pe teren. Acestea din urmă vor fi de tipul guerilla lightning și se vor desfășura într-unul dintre parcurile din Timișoara.

Prin organizarea acestui workshop se dorește oferirea posibilității ca studenții să-și poată imbunătăti cunostințele în materie de iluminat exterior cât și a solutiilor pe care le au la îndemână in materie de outdoor lightning. În ultima vreme se pune din ce în ce mai mult accentul pe iluminatul arhitectural, cel de spații publice, grădini particulare sau parcuri, dar și pe găsirea unor soluții sustenabile pe care le implică acest tip.

In armonie cu imprejurimile, iluminatul bine conceput sporeşte frumuseţea grădinilor, parcurilor, arhitectura cladirilor cât și a pieţelor şi peisajelor urbane.

Se va discuta de asemenea despre cum să ajungem la o comunicarea de succes colaborând cu designeri de iluminat, peisagiști și arhitecţi.

Loc de desfășurare: Universitatea ‘Politehnică’ din Timișoara – Facultatea de Arhitectură (Seminar) , Parcul Botanic Timișoara (Guerilla Lightning)

Numar de locuri disponibile: 50

Inscriere: Participarea la workshop este gratuita. Pentru inscriere completati formularul din sectiunea Inscrie-te la Workshop de pe pagina dedicata special acestui workshop ( http://www.asop-romania.org.ro/lightandlandscape/) în intervalul 11-15 mai a.c.



Contact:

REBECCA BEDELEAN
[+4] 0741-025-229
rebe_chanima@yahoo.com

MELANIA ONEȚ
[+4] 0744-714-993
onet.melania@gmail.com